Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...

27 maja 2012

Pomidorowa zupa- krem z ryżem

Składniki: ( na 8 porcji)

  • ·         125 g masła
  • ·         1 pokrojona mała cebula
  • ·         1 pokrojona duża marchew
  • ·         1 pokrojony kawałek selera
  • ·         4 szklanki rosołu z kurczaka
  • ·         3 szklanki przecieru pomidorowego
  • ·         1 szklanka posiekanych pomidorów
  • ·         1 szklanka mąki
  • ·         4 szklanki gęstej śmietany
  • ·         1 szklanka ugotowanego ryżu
  • ·         1 łyżeczka soli
  • ·         pieprz do smaku


Przygotowanie:

1.    Rozgrzać masło w garnku, dodać warzywa i dusić do zmięknięcia.
2.    W rondlu pogrzać rosół z pomidorami i przecierem.
3.    Do warzyw dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc.
4.    Następnie dolać śmietanę i gotować na małym ogniu kilka minut do zgęstnienia.
5.    Mieszając wlać powoli rosół z pomidorami.
6.    Dodać ryż i pomidory.
7.    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego! Bon Apetit!