Najprostszy sposób na lunch, podwieczorek....
Składniki: (dla 3 osób)
- 500 g jogurtu naturalnego
- 12 jagód
- 8 truskawek
- łyżka musli
- cukier
Przygotowanie: (20 minut)
Oczyścić jagody, umyć w zimnej wodzie i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Włożyć do czarki, posypać cukrem i pozostawić tak na około 20 minut.
Umyć i osuszyć truskawki. Oderwać szypułki i włożyć owoce do małej salaterki. Posypać cukrem drobnoziarnistym. Pozostawić na 20 minut.
Rozłożyć jogurt do 3 szklaneczek: do pierwszej dodać jagody, do drugiej truskawki, do trzeciej nieco cukru i musli. Wybór szklanki pozostawimy uczestnikom śniadania.
bardzo fajny pomysł ;))) trzeba bedzie zrobić
OdpowiedzUsuń