09 czerwca 2012

Gruszki dla łasuchów


Składniki: da 2 osób

-2 gruszki Williams
-60 g słodkiej gorgonzoli
-2łyżki mascarpone
-płatki migdałów


Przygotowanie: ( 15 minut)

Umyć i staranie wytrzeć gruszki. Przekroić na pół, oderwać ogonek, wykroić gniazdo nasienne, a miąższ pokroić w kostkę.

Z gorgonzoli zdjąć skórkę, włożyć ser do miseczki, dodać ser mascarpone i mieszkać do uzyskania kremu.

Przełożyć gruszki do 2 miseczek, polać kremem serowym, dodać kilka płatków migdałów i natychmiast podawać.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...