12 czerwca 2012

Kokardki z pomidorami

Składniki:



  • 10 dag makaronu kokardki/ motylki
  • 2 pomidory
  • 10 dag boczku wędzonego lub bekonu
  • 10 dag sera fetta
  • bazylia
  • orzeszki Pini
  • 1 łyżka oliwy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: ( 30 minut)

  1.  Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź, wystudź.
  2. Pomidory umyj, zdejmij skórkę, pokrój na nieduże kawałki.
  3. Ser pokrój w kostkę, wędliny w plasterki.
  4. Na sos: sól rozpuść w soku z cytryny, dodaj pieprz, wlej oliwę, dokładnie wymieszaj.
  5. Połącz składniki, polej przygotowanym sosem, posyp uprażonymi orzeszkami i listkami bazylii, schłodź w lodówce, przed podaniem wymieszaj

Smacznego!

1 komentarz:

Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...