- 10 dag makaronu kokardki/ motylki
- 2 pomidory
- 10 dag boczku wędzonego lub bekonu
- 10 dag sera fetta
- bazylia
- orzeszki Pini
- 1 łyżka oliwy
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie: ( 30 minut)
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź, wystudź.
- Pomidory umyj, zdejmij skórkę, pokrój na nieduże kawałki.
- Ser pokrój w kostkę, wędliny w plasterki.
- Na sos: sól rozpuść w soku z cytryny, dodaj pieprz, wlej oliwę, dokładnie wymieszaj.
- Połącz składniki, polej przygotowanym sosem, posyp uprażonymi orzeszkami i listkami bazylii, schłodź w lodówce, przed podaniem wymieszaj
Smacznego!
smakowite muszą być :)
OdpowiedzUsuń