- 25 dag makaronu- duże muszle
- olej
- puszka kukurydzy
- puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
- 4 ogórki konserwowane
- 1 strąk czerwonej papryki
- majonez
- sól
- pieprz
Przygotowanie: (30 minut)
- Zagotuj wodę, posól, dodaj łyżeczkę oleju, ugotuj makaron, żeby był al dente( półmiękki), odcedź.
- Paprykę umyj, przetnij, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w małą kostkę, posiekaj w kosteczkę ogórki konserwowane.
- Dodaj kukurydzę i tuńczyka, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, wstaw do lodówki.
- Ugotowane muszelki napełnij sałatką, udekoruj majonezem lub innym ulubionym sosem, najlepiej pikantnym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz