12 czerwca 2012

Muszle z tuńczykiem

Składniki:



  • 25 dag makaronu- duże muszle
  • olej
  • puszka kukurydzy
  • puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
  • 4 ogórki konserwowane
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: (30 minut)


  1. Zagotuj wodę, posól, dodaj łyżeczkę oleju, ugotuj makaron, żeby był al dente( półmiękki), odcedź.
  2. Paprykę umyj, przetnij, wytnij gniazdo nasienne, pokrój w małą kostkę, posiekaj w kosteczkę ogórki konserwowane.
  3. Dodaj kukurydzę i tuńczyka, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, wstaw do lodówki.
  4. Ugotowane muszelki napełnij sałatką, udekoruj majonezem lub innym ulubionym sosem, najlepiej pikantnym.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...