Składniki: dla 2
osób
-400 g młodych
ziemniaków
-25 g masła
-100 ml oliwy z
oliwek extra virgin
-gałązka tymianku
-kilka listków
bazylii
-szalotka
-sól
Przygotowanie: (30
minut)
Umyć ziemniaki i
ugotować w dużej ilości osolonej wody. Ziemniaki powinny być nieco twarde.
Schłodzić, obrać i pokroić na plasterki.
Oczyścić szalotkę
i pokroić w wąskie paski. Na patelni o nieprzywierającej powierzchni podgrzać
masło i olej z oliwy, zarumienić szalotkę. Dodać plasterki ziemniaka i
przyrumienić z obydwu stron. Należy dopilnować, żeby plasterki nie posklejały
się podczas smażenia. Gdy ziemniaki zarumienią się, posolić i posypać
tymiankiem z bazylią. Podawać gorące.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz