- 200 g piersi z kurczaka
- sos sałatkowy włoski Knorr- 1 opak
- 1 sałata lodowa
- 5 pestek z dyni do dekoracji
- 2 małe kalarepki
- przyprawa do kurczaka Knorr
- 2 pomarańcze
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Umyj sałatę i porwij na duże kawałki. Obierz ze skóry pomarańcze i wytnij fragmenty owocu bez skóry. Następnie obierz kalarepę i pokrój ją na cienkie półplastry.
- Posyp pierś z kurczaka Przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie, następnie pokrój w kostkę i odstaw do ostudzenia.
- Zmiksuj owoce porzeczki z łyżką oliwy i Sosem sałatkowym Knorr.
- Włóż resztę składników do dużej miski, polej je przygotowanym sosem i udekoruj pestkami dyni. Podawaj sałatkę z grzankami z bagietki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz