Składniki: dla 2
osób
-2 kawałki
wołowiny w filecie ( po około 150 g
każdy)
-2 łyżki zielonego
pieprzu
- oliwa z oliwek
extra virgin
-20 g masła
- 50 ml creme fraiche
-sól
Przygotowanie: (30
minut)
Zmiażdżyć ziarna
pieprzu i otoczyć w nich kawałki mięsa. Na patelni o nieprzywierającej
powierzchni podgrzać masło i łyżkę oliwy z oliwek. Położyć obydwa kawałki mięsa
na patelni na dużym ogniu. Zmniejszyć płomień i podsmażać przez około 10 minut.
Zdjąć z ognia i wyłożyć na półmiski.
Na używaną
wcześniej patelnie wlać creme fraiche oraz dodać pozostałe ziarna pieprzu,
posolić i zagotować. Mięso polać powstałym sosem i natychmiast podawać.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz