Składniki: dla 2
osób
-8 przegrzebków
-30 g masła
- łyżka siekanej
bazylii
-2 łyżki startego
sera gruyere
-łyżka drobnej
bułki tartej
- 50 ml białego,
łagodnego Ina
- kilka listków
Bazyli
- sól i pieprz
Przygotowanie: (30
minut)
Otworzyć przegrzebki, delikatnie oderwać mięso i jajeczka; oczyścić jajeczka z piasku, umyć je i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
Tak samo postąpić z mięsem, następnie włożyć mięso i jajeczka do muszli. Posolić i popieprzyć.
Posypać przegrzebki tartym serem gruyere, bułką tartą i siekaną bazylią. Polać białym winem i dodać spory kawałek masła. Ułożyć muszle na półmisku do pieczenia i zapiekać 5-7 minut w temperaturze 180’C. Podawać.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz