- 4 cebule
- 2 kiełbasy śląskie
- bulion grzybowy z kostki,
bądź własnoręcznie wykonany z grzybków - 2-3 suszone grzybki (prawdziwek, czarny łepek)
- mix warzyw mrożonych kto jakie lubi
- makaron do spaghetti
- łyżka mąki i śmietany do zagęszczenia sosu
- przyprawy: sól, pieprz, suszone zioła
Przygotowanie:
1. Cebule pokroić w drobną kostkę, to samo zrobić z kiełbasą.
2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kiełbasę, dodać cebulę i dusić.
2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kiełbasę, dodać cebulę i dusić.
3. W kubku do połowy pełnym gorącej wody rozpuścić kostkę bulionowa i zalać cebulę z kiełbasą.
4. Przelać całość do garnka, wrzucić warzywa i dodać wody tak by całość lekko pływała.
5. Gotować do momentu aż warzywa robią się miękkie.
6. W między czasie ugotować makaron.
7. Przyprawić wg uznania i zagęścić.
Najlepiej smakuje z czerwonym półwytrawnym winem :)
Smacznego!!!
Bon a petit!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz