12 czerwca 2013

makaron z sosem grzybowym i warzywami

Składniki :



  • 4 cebule
  • 2 kiełbasy śląskie
  • bulion grzybowy z kostki,
    bądź własnoręcznie wykonany z grzybków
  • 2-3 suszone grzybki (prawdziwek, czarny łepek)
  • mix warzyw mrożonych kto jakie lubi
  • makaron do spaghetti
  • łyżka mąki i śmietany do zagęszczenia sosu
  • przyprawy: sól, pieprz, suszone zioła


Przygotowanie:

1. Cebule pokroić w drobną kostkę, to samo zrobić z kiełbasą.
2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kiełbasę, dodać cebulę i dusić. 
3. W kubku do połowy pełnym gorącej wody rozpuścić kostkę bulionowa i zalać cebulę z kiełbasą. 
4. Przelać całość do garnka, wrzucić warzywa i dodać wody tak by całość lekko pływała. 
5. Gotować do momentu aż warzywa robią się miękkie. 
6. W między czasie ugotować makaron.
7. Przyprawić wg uznania i zagęścić.

Najlepiej smakuje z czerwonym półwytrawnym winem :)


Smacznego!!!

Bon a petit!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...