Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...

26 maja 2014

Jabłuszka nadziewane ryżem..



Wracam po dłuższej przerwie z nowymi przepisami...





Jabłuszka nadziewane ryżem posypane cynamonem lub nie posypane- zależne od gustu...

Bardzo banalny deser...

Skład:


  • 4 jabłka większe
  • 2 torebki ryżu
  • rodzynki, żurawina
  • cynamon

Przygotowanie:

Jabłka myjemy, wydrążamy środek za pomocą łyżki.
Ryż gotujemy. Wkładamy po ugotowaniu do jabłek.
Dodajemy rodzynki,  żurawinę, ogólnie bakalie jakie lubimy :)
Wcześniej nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. 
Wkładamy jabłka na blachę i pieczemy aż do zarumienia skórki.
Wyciągamy delikatnie studzimy i posypujemy cynamonem.





Smacznego! Bon a petit !








W ten sam sposób można nadziać gruszkę.