30 maja 2012

Figi z miodem i ricottą


Czasem warto urozmaicić naszą kuchnie...


Składniki: (dla 4 osób)

4 świeże figi
200 g sera ricotta

80 g miodu kwiatowego
8 kromek chleba wiejskiego


Przygotowanie: ( 20 minut)

Ułożyć kromki chleba na blaszce i zapiekać na złoto przez kilka minut 
( piekarnik nagrzany do 180’C). Namoczyć figi i przekroić je na połówki. W czarce ubić ricottę  do konsystencji kremu.

Wyjąć pieczywo z piekarnika, posmarować kremem z ricottą. Na każdej kromce położyć połówkę figi, polać łyżką miodu i podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...