27 maja 2012

Zupa serowa ze szczypiorkiem


Składniki: (4 porcje)

·         4 łyżki masła
·         ¼ szklanki posiekanego szczypiorku
·         2 łyżki posiekanej natki pietruszki
·         ¼ szklanki mąki
·         2 szklanki rosołu z kurczaka
·         2 szklanki gęstej śmietany
·         ½ szklanki rozdrobnionego sera pleśniowego.

Przygotowanie:

Rozgrzać masło w rondlu, dodać szczypiorek i natkę pietruszki, lekko podsmażyć.
Oprószyć mąką i zasmażyć, nie rumieniąc.
Wlać rosół i śmietanę, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
Dodać pokruszony ser i gotować jeszcze przez 5 minut.
Gotowe.

Smacznego ! Bon Apetit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...