09 czerwca 2012

Wegetariańskie ravioli z orzechami


Składniki: dla 2 osób

- 200 g ravioli wegetariańskiego
- 70 g masła
-10 listków szałwii
-10 oczyszczonych orzechów laskowych


Przygotowanie: ( 20 minut)

Umyć liście szałwii,  oczyścić i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem.

Ugotować wegetariańskie ravioli w dużej ilości osolonej wody. Powoli rozpuścić masło na patelni o nieprzywierającej powierzchni. Gdy tłuszcz będzie wystarczająco gorący podsmażyć liście szałwii i orzechy (30 sekund). Posolić i popieprzyć.

Ravioli ugotować al dente, odcedzić i rozłożyć na talerzach. Polać masłem z szałwią i orzechami. Można posypać startym parmezanem.


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...