09 czerwca 2012

Wieprzowe filety w zielonym pieprzu


Składniki: dla 2 osób

-2 kawałki wołowiny w filecie ( po około 150 g  każdy)
-2 łyżki zielonego pieprzu
- oliwa z oliwek extra virgin
-20 g masła
- 50 ml creme fraiche
-sól


Przygotowanie: (30 minut)

Zmiażdżyć ziarna pieprzu i otoczyć w nich kawałki mięsa. Na patelni o nieprzywierającej powierzchni podgrzać masło i łyżkę oliwy z oliwek. Położyć obydwa kawałki mięsa na patelni na dużym ogniu. Zmniejszyć płomień i podsmażać przez około 10 minut. Zdjąć z ognia i wyłożyć  na półmiski.

Na używaną wcześniej patelnie wlać creme fraiche oraz dodać pozostałe ziarna pieprzu, posolić i zagotować. Mięso polać powstałym sosem i natychmiast podawać.


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Błyskawiczne Muszelki z Warzywami

Ten przepis,  to coś w sam raz dla zapracowanych miłośników dobrej kuchni...  Makaron, warzywa i sos pomidorowy,  tyle bowiem wystarc...